Kollinger Élete

Emberi gyarlóság, jogok, tisztelet

2012. november 22. - kollinger

Drága barátaim!

Egy kis elbeszéléssel kedveskednék nektek! Mostanában elég sok atrocitás ért bizonyos helyekről. Mitől okos egy ember? Kérdem én... Sok - sok iskolától és tanulástól? Áhh, dehogy. Miért gondolom én ezt? Hisz bakker, annyit tanult, sok információra tett szert, miért ne lenne okos és emberi? Hát elárulom neked. 20-30 évet tanul, de sokszor többet is. Megannyi tudás semmit se ér, ha nem ér el egy alap emberi szintet. Talán kicsit össze - vissza írok, de ha a végén elolvasod, összeáll az egész. Sok a gondolat, érzelem, tapasztalat, ami le akar íródni, de egyszerre csak egy dolgot tudok gépelni. 

Nos... Tapasztalataim alapján nem akkor lesz belőled ember, ha szarrá tanulod magad. (tisztelet a kivételnek) Hisz sokan fent hordják az orrukat. Úgy gondolják, hogy, aki egy iskolával kevesebbet végzett, az már egy senki.Ugyanis ismerek olyan embereket, akik túl sokra tartják magukat, de emberség sehol. Egy bocsánat kérés, egy kedves szó távol áll tőlük. Ledegradálnak minket csak azért, mert nyomik vagyunk... Tiszta szégyen! Emberi tulajdonságokat tehát nem képez egy iskola. Akkor mit? Több kvízt nyertek? pff... aha, ügyesek vagytok! Sok pénz, sok utálat, sok tudás. Sok sok sok, de mégse ér semmit. Miért nem ér egy garast se? Mert senki se ismer és szeret titeket, emellett mindenki a földbe tiportok és ott rúgtok bele a másikba, ahol éritek. Miért jó ez nektek? Annyi remek érzés van, amiről lemaradtok, de csak azért, mert kegyetlenül bántok másokkal. áhh, annyit tudnék még erről beszélni. De... teljesen fölösleges. Sose fognak megváltozni. Talán akkor, ha ők is hasonló helyzetbe kerülnek. Vagy még rosszabb lesz....? 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletemszavai.blog.hu/api/trackback/id/tr364919179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása