Kollinger Élete

A pénz hatalom?

2021. augusztus 27. - kollinger

Szia, Kedves Olvasó!

 

Don't Let Your Ego Take Control Of Your Life - Fearless Soul 

 

Az élet forog így, forog úgy, leginkább sose tudod, hogyan, mégis történik minden a maga módján. Sokszor olyan váratlan dolgokat élünk át, amire nem számítunk, vagy egyáltalán nem akartuk, hogy megtörténjen. Rengeteg alkalommal érezzük úgy, hogy uraljuk a helyzetet, minden irányítás a mi kezünk alatt van, majd aztán tévedünk...

 

The future of customer experience must be extraordinary and experiential|  CX Strategy | Retail Customer Experience

 

!!A gondolatok személyes tapasztalat alapján alakultak ki, tehát mindenki kezelje úgy. Nem vagyok én egy megmondó ember, sem maga az univerzum törvénye, ezáltal érdekelne is a véleményed!

 

Why Become An Authority In The eLearning Niche? - eLearning Industry

 

Szóval... felvázoltam Nektek pár alap gondolatot az elején, hogy értsétek majd, mire is megy ki a játék. A pénz minden esetben adhat nekünk hatalmat? Esetleg, ha gazdagok vagyunk, akkor uralhatunk olyan dolgokat is, melyeket előtte sose tehettünk meg? Igen, ugye? Gondolom az olvasók egyik része így, a másik meg amúgy bólogat. hehehe... 

 

How To Separate From Your Husband When You Have No Money

 

Ugye életünk során sok dolgot látunk, amik ellen tudnánk tenni, tudjuk a megoldást rá, ismerjük az eszközöket, DE!! és itt jön az óriási nagy fal, amit sokan nem tudnak átugrani. Nincs pénzed... Teszem azt, van valakid, akinek valamiféle gondja van, betegsége, bár a kettő nem igazán különbözik egymástól. A lényeg, hogy ott vagy, segítenél rajta, de nincs rá elég hatalmad. Tehát a pénz egyenlő ebből a szemszögből a hatalommal, dacára azzal, hogy Te épp jót cselekednél vele

 

Knowledge Is Power On White - Knowledge Is Power - Sticker | TeePublic

 

Sokak fejében a hatalom szó is egy eléggé negatív érzést, gondolatokat kiváltó kifejezés. De miért? Hisz szokták mondani, hogy a tudás hatalom. Ha Te ismersz valamit, akkor előnyben vagy másokkal szemben, igaz? Hát persze. De úgy, ahogy a pénzt, magát a tudást is lehet sokféleképpen használni. Te magad döntöd el, hogy miképp kamatoztatod a megtanult dolgokat. Az orvosok jóra, ugye? Hát ja, kivéve, ha másik útra lépnek. Ugye, hogy máris milyen sokszínű a kérdés? Ha a tudás hatalom, akkor a pénz is. Ha mindkettőd megvan, akkor ritka gazdag és befolyásos embernek is mondhatod magad. Más kérdés, hogy merre viszed őket.

 

Does Money Really Make People Happier? | Live Happy Magazine

 

Tudod mi a rossz érzés? Amikor van tudásod, tapasztalatod, de vissza van utasítva. Hatalmadban állna segíteni vele, viszont pénz híján teljes mértékben reménytelen a dolog. Megoldanád neki és neki is problémáját, de képtelen vagy, mert nincs hozzá anyagi háttered, Ő pedig fél az ismeretlentől, magától nem vágna bele valami teljesen újba. Ott állsz és gyakorlatilag nézed, ahogy szenvednek körülötted. Mozi... mozi... mozi... Csak erre a felvételre Te nem igazán akartál jegyet váltani.

 

Elnézést kérek, amiért terjengős és hosszú lett a bejegyzés!

Szívesen olvasnám a véleményeteket, mert érdekel, Ti mit láttok/gondoltok, illetve volt /van - e  hasonló élményetek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletemszavai.blog.hu/api/trackback/id/tr6516670706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonshadow 2021.09.20. 21:28:54

A pénz számomra a szabadságot jelenti, amivel kiléphetek a mókuskerékből, és a szabadidőmet az igazán fontos dolgokra fordíthatom, szeretteimmel való együttlétre, a világ megismerésére, önmagam fejlesztésére. Akik azzal vannak elfogalava, hogy a pénzükből mégtöbb pénzt csináljanak, és az önfejlesztés belső igényét megpróbálják áthidalni fogyasztással, azok nem feltétlenül érzik jól magukat abban. Érdekes, hogy a Maslow piramis szintjein nem csak pénzzel lehet feljebb jutni, de a felesleges dolgokról lemondással is. :)
süti beállítások módosítása